Menu Home

Disse investeringsmuligheder har du i 2021

Som ambitiøs iværksætter overvejer du måske, hvad du burde investere i. Investeringer er blevet meget populære i 2021, dels på grund af corona, dels på grund af de negative renter. Vidste du, at hvis dine penge står stille i banken, betaler du negative renter – disse er typisk på 0,6%. Har du derfor en million stående, kommer du til at betale 6000 kr i renter om året. Det er netop af denne grund, du bør overveje, om det ikke bedre kan betale sig at investere pengene, så de bliver større – ikke mindre.

Det skal selvfølgelig nævnes, at du selv bør sætte dig ind i, hvad du skal investere i. Det afhænger af din tidshorisont og risikovillighed. Dette indlæg kommer bare ind på idéer til investeringer i 2021. Der er også en del strategier, du kan følge. Dem kommer vi også ind på til sidst.

 

Vil du læse mere om investeringer generelt, så har FinansDoktor.dk en del guides til investeringer.

Aktier

Det er aldrig for sent at investere i aktier, selv når kursen virker høj. De kan selvfølgelig ikke blive ved med at gå op uden små fald. Det kunne derfor være interessant for dig at købe på de dage, der kaldes for “røde dage”. Her har du altså muligheden for at købe dine favorit aktier lige efter de er faldet.

 

Når du handler med aktier, bør du være særlig opmærksom på kurtage. Denne er aldrig den samme, så du bør tjekke der, hvor du handler med aktier. Generelt kan man sige, at Nordnet og Saxo er meget billigere end bankernes platforme. Det er meget nemt for dig at oprette en konto på Nordnet, og du behøver ikke at skifte bank for at gøre det. Inde på Nordnet har de det, der kaldes for minimumskurtage. Du betaler altså et gebyr på minimum 29 kroner, uanset hvor meget du handler for. Det egentlige gebyr er på 0,1%.

 

Hvad betyder ovenstående for dig? Det betyder simpelthen, at selv om du med et gebyr på 0,1% kommer op på 10 kroner i gebyr, kommer det til at koste dig 29 kroner alligevel. Du bør derfor ikke købe aktier for små beløb, da eventuelle kursstigninger kommer til at blive ædt op af gebyrer.

Andet

Aktier er selvfølgelig ikke det eneste, du kan investere i. Der er mange andre investeringsidéer, og vi kan lige komme inde på nogle af dem. Hvis du er villig til at tage en høj risiko, er der altid mulighed for at investere i kryptovaluta. De mest populære blandt disse er Bitcoin (BTC) og Ether (ETH). Hvis du ønsker at investere i noget fysisk, kan du overveje at investere i ædelmetaller. Har du ekstra penge liggende til “alternative investeringer”, kan du kigge på crowdfunding, hvor du kan få en relativ høj rente for at låne penge ud.

 

Categories: Indlæg

admini