Vi glemmer nogle gange, at konsulenter ikke behøver at arbejde indenfor finans, markedsføring eller ledelsesrådgivning.

Det gælder fx Lene Okholm, vi tidligere har skrevet om på Freelancekonsulenten.dk her.

Håndværkere er på sin vis også konsulenter, for de kommer ud og løser dit problem og tager så videre til den næste kunde.

Derfor sætter vi i dag fokus på en dygtig konsulent – nemlig Frederik Halberg fra håndværksvirksomheden Halbergs.dk.

Frederik arbejder især med isolering, algebehandlinger, fliserens og lignende opgaver for private såvel som erhverv.

Du har mulighed for at se en film med hvordan Frederik arbejder direkte på Halbergs.dk.

frederik halberg

Hvordan er dagen som konsulent indenfor håndværksfagene? Vi har spurgt Frederik:

Q: Hvordan skaffer I kunder?

A: Det sker med internettet. Vi er meget synlige på Google, hvor vi betaler for Google AdWords-reklamer og vi forsøger også at køre Facebook-annoncer mod husstande på Sjælland for at gøre opmærksomme på os selv.

Q: Opfatter du dig selv som en konsulent?

A: Nej, egentligt ikke. I min verden er en konsulent en person i et jakkesæt, der kører rundt i store virksomheder. Min dagligdag er mede nede på jorden, hvor jeg hjælper boligejere med at spare penge på deres hus eller bygge lige netop det, de drømmer om. Jeg hjælper mange forskellige, men jeg synes stadig ikke, jeg er en konsulent.

Q: Hvorfor startede du dit eget firma?

A: Min bror og jeg startede firmaet fordi vi kunne, tror jeg. Det er jo altid sjovere selv at bestemme over hverdagen og det er et spændende ansvar at skulle køre et firma. Nu er jeg ikke kun udførende, men har også et ansvar i forhold til at skaffe kunder, at sikre vores økonomi er i orden, at kunder er tilfredse med arbejdet og meget mere. Det giver en spændende hverdag, jeg meget nødig vil være foruden, nu hvor jeg først har prøvet det.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *