Hvis du gerne vil starte din egen virksomhed, er der i Danmark masser af muligheder for at komme godt i gang. Det er i dag nemmere end nogensinde før at starte en registreret virksomhed, og der er derfor ikke noget, som behøver holde dig tilbage, hvis du går med en iværksætterdrøm i maven.

Der er dog altid en masse ting, du skal være opmærksom på, når du begynder at forfølge din drøm. Selvom det kan virke som et eventyr, så er der også masser af udfordringer, man skal være klar til at håndtere på vejen. Nogle af de ting vil denne artikel prøve at gøre dig klogere på, så du bedre kan forberede dig til iværksætterlivet.

Freelancer

Der findes rigtig mange gode muligheder for at blive freelancer, når man er udstyret med en række kompetencer. Typisk vil det selvfølgelig være kompetencer, som er opbygget fra en uddannelse, men der kan også være mulighed for at arbejde freelance, hvis man har nogle skills, som ikke er allemandseje. Som freelancer tager man typisk imod opgaver fra virksomheder, som har brug for at få løst en given opgave. Herefter strukturerer man selv tiden, så længe man overholder de deadlines, som er givet.

Som freelancer er man, som ordet antyder, meget frigjort, og man kan egentlig planlægge det meste, som man vil. Det betyder dog ikke nødvendigvis, at det ikke kan være hårdt at arbejde på denne måde, for man skal selv være disciplineret omkring tiden, når andre ikke er det for en.

Start en virksomhed og sæt dig grundigt ind i reglerne, så du kender til eventuelle udfordringer, før de opstår.

Struktur og overblik

Som selvstændig er det afgørende, at man selv er i stand til at skabe struktur og overblik. Den store frihed betyder, at der ikke er nogle til at holde dig i ørerne, hvis du bevæger dig ud af en forkert tangent. Det er derfor afgørende, at du selv har styr på dine ting, uanset om det gælder økonomi eller selve arbejdsopgaverne. Sørg for, at du sætter tingene i system, så du altid kan vende tilbage og tjekke op på de ting, du kommer i tvivl om.

Brand dig selv

Særligt som freelancer er det vigtigt at vide, at man 100 procent selv er herre over, hvordan man bliver brandet. Man skal med andre ord selv tage styringen og gøre opmærksom på sig selv, hvis man vil score et arbejde. Det gør man selvfølgelig først og fremmest ved at levere kvalitetsfuldt arbejde, som virksomhederne kan bruge til noget. Det vil styrke dit omdømme, og det vil måske tiltale andre, som kan bruge dine kompetencer. Det kommer altså dig selv til gode, hvis du leverer.

Kategorier: Uncategorized

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *