Menu Home

Sådan finder du investorer til din virksomhed

Når man starter en virksomhed, er det ofte et stort skridt. Der er mange ting, der skal organiseres og planlægges, og det kan være svært at vide, hvor man skal starte. En af de vigtigste ting at få på plads er investeringerne. Hvordan finder du investorer til din virksomhed? Læs med her og få et par tips!

Hvor kan man finde investorer?

Der er mange forskellige steder, man kan finde investorer. Nogle gange kan det være svært at vide, hvor man skal starte søgningen. Her er nogle af de steder, du kan finde investorer:

  • Banker
  • Venturekapitaler
  • Netværksgrupper
  • Privatpersoner

Hvor mange procenter skal en investor have?

Det er naturligvis individuelt hvor mange procenter en investor skal have. Det kommer også an på hvor mange procenter du ønsker at sælge. Nogle investorer kræver blot en meget lille andel af din virksomhed, men til gengæld er de mere villige til at investere store summer. Andre investorer kræver en stor andel. Som udgangspunkt bør du aldrig sælge mere end 50% af din virksomhed, da investorer dermed vil eje mere end dig.

Hvordan får man investor tilliden?

Det er utroligt vigtigt, at investoren har tillid til dig og din virksomhed. Du skal kunne argumentere for hvorfor netop du og din virksomhed er den rigtige investering. En investor skal have tillid til, at du kan tjene dem deres penge igen, og gerne med et godt afkast.

Derfor er det vigtigt, at du kan argumentere for hvorfor netop din virksomhed er en god investering. Du skal kunne forklare investoren, hvordan din virksomhed adskiller sig fra andre virksomheder på markedet, og hvilke resultater du ønsker at skabe.

En investor vil også have stor interesse i, hvordan du og din virksomhed har tænkt jer at bruge deres investering. Du skal kunne forklare investoren, hvor pengene skal bruges, og hvilke områder du mangler hjælp eller kapital til.

Der er mange investornetværk og investorplatforme, hvor du kan finde en investor til din virksomhed. Du kan f.eks. søge på Google eller LinkedIn eller kontakte et ventureselskab direkte. Den digitale udvikling har gjort det nemmere at formidle sin virksomhed ud til potentielle investorer.

Når du har fundet en investor, skal du sætte dig godt ind i investorens baggrund og tidligere investeringer. Investor kan have mange forskellige motiver for at investere i din virksomhed. Det er vigtigt, at du finder ud af, om investors motiver stemmer overens med dine virksomhedsmål.

Du skal også have styr på din egen virksomheds økonomi og forretningsplan. Det er en god idé at have en løbende dialog med investoren, så I begge ved, hvad der sker i virksomheden. En investor kan også være en vigtig sparringspartner for din virksomhed.

Læs mere om investorer på www.erhvervsfronten.dk

Erhvervsmediet Erhvervsfronten har skrevet en artikel om hvordan du kan tiltrække investorer til din virksomhed. Du kan læse artiklen her: https://erhvervsfronten.dk/tiltraek-investorer-til-din-virksomhed/

Categories: Indlæg

admini