Jobsøgning er en udmattende proces. Det kan tage lang tid og i den mellemliggende periode er du næsten ikke en del af samfundet.

Derfor vælger nogle ledige selv at stoppe jobsøgningsprocessen og tiden på dagpenge ved at starte deres egen virksomhed.

Det er nemt at starte en virksomhed i Danmark – i hvert fald, hvis vi ser på de formelle krav. Du kan gratis stifte en enkeltmandsvirksomhed og lade den have adresse, hvor du bor privat. Det svære ligger i at finde en ydelse, du kan tage penge for og finde de kunder, der er villige til at betale for den.

Netop det kan du få hjælp til på 6 ugers kurser for ledige.

Stort udbud af kurser

Det er private virksomheder, der udbyder kurser til ledige. De skal dog godkendes på en såkaldt ”positivliste” for at du som ledig kan få betalt kurset.

Du kan se en oversigt over kurser til ledige ved at følge linket. Linket går til en samlet portal med kurser fra alle de større virksomheder.

Herefter har du mulighed for at sortere efter den type af kurser, du er ude efter. Måske er det bogholderi-kurset – eller måske et i generel iværksætteri?

Det kursus du vælger kan hjælpe dig med at give rammer og redskaber til et liv som selvstændig – foruden at hjælpe med at skabe det netværk, der kan hjælpe dig med at få dine første kunder, når du begynder at tilbyde dine ydelser.

Er du kvalificeret?

Ikke alle ledige har ret til at få et kursus betalt af jobcenteret.

Der er tre krav. Du skal være inde i første ledighedsperiode, være medlem af en a-kasse og kurset skal passe ind i den jobplan, du laver sammen med din a-kasse og jobcenteret. Især det sidste punkt er vigtigt, for uden denne godkendelse sker kurset for egen regning.

Hvis du med dit jobcenter har lavet en plan for at komme i beskæftigelse igen og dit kursus passer hertil er der gode chance samlet for at få godkendelse.

Og så er det bare om at lytte efter på kurset herefter!

Kategorier: Uddannelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *