Menu Home

Iværksætteri – Lav din hobby om til din levevej

Sidder du ofte derhjemme og hygger dig med små kreative projekter? Måske elsker du at male og synes selv, at dine malerier efterhånden er så gode, at de fortjener flere øjne. Andre end kun familien og vennerne.

Hvis du har fundet denne artikel, er det sandsynligt, at du allerede har en idé om det: Du kan tjene penge på stort set alle hobbyer. Du kan endda gøre det til din levevej.

Vent ikke på at kunderne kommer til dig

Vær der hvor kunderne er. Lad os for eksempel tage maleriet igen. Har du en idé om, at dine malerier er gode nok til at blive solgt, så kan du som det første google dig frem til diverse gallerier. Det behøver ikke være store gallerier til at starte med – du kan altid arbejde dig opad.

Mød op på galleriet, præsenter dig selv og det du laver. Du kan tage nogle malerier med eller have nogle mindre udprintede kopier af dem med. Lige med sådan noget yder telefonskærmen ikke malerierne nok respekt.

Noget andet du kunne gøre, er at kontakte diverse skoler og tilbyde dine evner.

Selvom du sikkert får nej en masse gange, så opgiv ikke håbet. Bliv ved med at producere en hel masse. Brug eventuelt nederlagene som inspiration til at forbedre dig og lad det sætte præg på dine malerier.

Andre hobbyer du kan tjene penge på

Er malerier ikke lige din kop te, findes der så mange andre hobbyer. Elsker du skak, kan du arbejde dig op til at blive verdensmester i skak og tjene penge på det – præcis som i Dronninggambit.

Du kan også leve af træarbejde. Det kan være noget så “simpelt” som at snitte træfigurer, skeer og kopper. Hvordan det, spørger du. Ved at sælge dine varer gennem din egen hjemmeside, på loppemarkeder eller gennem butikker der forhandler unikke håndlavede varer. Du kan også lave kurser og undervise andre i dit håndværk.

Dette gælder sådan set for alt slags håndværk. For eksempel læderhåndværk, keramik og modellering og hækling. Laver du smykker, kan dette også blive en ret indbringende hobby – dette gjorde guldsmed Stinne Holm med stor succes.

Du kan sågar leve af at bygge med Legoklodser. Dette er selvfølgelig sjovest, hvis du arbejder for LEGO selv. Men der findes mennesker, som har gjort Legoprojekter til sin levevej gennem Youtube.

Med internettet og de sociale medier er det næsten kun fantasien der sætter grænser.

Opbyg et godt fællesskab

Apropos sociale medier er de et rigtig godt sted at opbygge en karriere gennem. Rigtig mange har gjort det, så der er intet, der stopper dig fra at prøve.

Når du først har et godt publikum, bliver det straks nemmere at sælge dine kreative produkter og det opbygger tillid til potentielle kunder, der overvejer at sælge dine varer.

De sociale medier er det perfekte sted at lade dine fans følge hele processen fra start til slut. De kommer på den måde til at føle en større relation til de ting, du producerer.

Tag derfor chancen med de sociale medier. Det kan være netop dette, der udvikler din hobby til en livslang karriere.

 

Categories: Indlæg

admini