Der et ikke alle, der er skabt til at sidde fra 8-16 på et kontor eller stå i et værksted dag ud og dag ind. Der er dem, som trives bedste med at være deres egen chef, og som nyder fleksible arbejdstider. De mennesker for hvem en fast månedsløn ikke er det afgørende, men for hvem faget, og deres passion for dette er det afgørende. Det er freelancere.

Hvorfor bliver man freelancer?

Der findes ikke nogen fast ”opskrift” på hvorfor nogle mennesker vælger at leve tilværelsen som freelancere, men sagt før, så er det måske ønsket om at være sin egen chef. Ikke skulle leve livet som lønslave, der absolut skal møde ind klokken 8.

Det kan også være deres placering sådan rent geografisk, der gør at de lever af freelancearbejde. Flere mennesker har forsøgt at flytte i ødemarken i udlandet eller andre svært tilgængelige steder, for at realisere nogle personlige drømme, men penge skal der desværre altid til. For disse mennesker er freelancer arbejde det oplagte, fordi det oftest kan udføres fra ens eget hjem.

Det giver erfaring

Der findes jo også mange arbejdsområder, hvor det kan være svært at få foden indenfor, fordi markedet måske er mættet og konkurrencen er meget skrap. Især fotografer, grafiske designere, skribenter og mange andre kreative fag har et stor antal freelancere, der lever fra den ene opgave til den næste.

For mange af disse er det en livsstil, men for andre er det et springbræt til en fast stilling. Freelancerarbejdet giver dem en masse brugbar erfaring, som vil kunne bruges til at lokke arbejdsgiverne til. Det er i hvert fald langt bedre end nogen praktikplads, hvor man ofte må se sig ulønnet og udnyttet ud i det ekstreme.

Kategorier: Artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *