Som freelancer er du god til at arbejde med vidt forskellige opgaver på mange forskellige tidspunkter. Eftersom du selv bestemmer din egen arbejdstid, så er du også selv klar over hvor meget fritid skal fylde i hverdagen – og hvor mange penge du har lyst til at tjene.

Er du som professionel rigtig god til at kommunikere på hhv. skrift og tale, samt har en uddannelse indenfor det nævnte område, så kan du overveje at blive freelancer indenfor korrekturlæsning. Dermed kan du rette korrektur på dansk og/eller engelsk for studerende der gerne vil have et produkt som er 100% grammatisk korrekt. Der er dog nogle få overvejelser du kan bør overveje som freelancer.

Vælg sproget du vil lave korrektur på!

På de danske uddannelsesinstitutioner skal de studerende primært skrive opgaver og afhandlinger på dansk eller engelsk. Det er bl.a. derfor at der bliver efterspurgt korrekturlæsning på disse sprog. Hvis du gerne vil lave korrekturlæsning på andre sprog, så er det en god idé at tjekke hvilke uddannelser der benytter sig af disse relevante sprog, for dernæst at undersøge om der er et marked for det.

For at kunne arbejde med korrekturlæsning som professional kræver det at du har styr på de specifikke sprog, som du vil lave korrektur på. Udover det så skal du have gennemført en lang, sprog universitetsuddannelse samtidig med at du skal have tidligere professional erfaring med korrekturlæsning. Hvis du derfor overvejer om du skal gå i gang med at lave korrektur, så kan du tage et kig her, hvor man kan få arbejde som freelance-korrekturlæsere.

Engelsk er et internationalt akademisk sprog!

Hvis du er typen som arbejder på forskellige tidspunkter af døgnet som freelancer, så kunne du evt. også kigge mod det store udland og lave korrekturlæsning for internationale studerende. Hvis du f.eks. kan lave korrektur på engelsk på et professionelt niveau, så kan du overveje at rette opgaver for international studerende.

Eftersom der er en stor tidsforskel mellem Danmark og USA, så kan du med fordel rette opgaver for amerikanske studerende. Mange amerikanske studerende vil, ligesom de danske studerende, gerne have hjælp til korrekturlæsning. Nogle af disse studerende er måske sent ude, og derfor kan du med fordel tage et ekstra gebyr, hvis det skal rettes igennem indenfor få timer. Hvis de f.eks. sender opgaven til dig om aftenen amerikansk tid, så kan de faktisk nå at få det tilbage, når de vågner igen på grund af tidsforskellen. Dermed kan du nemt tjene penge som freelancer, hvis du overvejer at lave korrektur.

Efter denne artikel, så har du fået listet mulighederne om at blive freelancer indenfor korrekturlæsning. Du kan både læse korrektur på dansk eller engelsk. Ja, du kan endda hjælpe internationale studerende! Det bedste af det hele, er faktisk at du selv bestemmer hvordan, hvornår og hvor meget du vil arbejde. Held og lykke!

 

Kategorier: Artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *