Der er mange, som går med en drøm i maven om at blive freelancer, men vejen dertil er ikke nem. Det er især bekymringer om økonomien, som holder folk tilbage, og det kan der være god grund til. Som fastansat har man nemlig den fordel, at man ved, at der går et fastsat beløb ind på kontoen i slutningen af hver måned. Denne tryghed opgiver man som freelancer, og det kan være skræmmende.

Accepter, at der er dårlige perioder

Som freelancer, vil du næsten med garanti opleve, at der er dårlige perioder, hvor du tjener lidt. Dette må du acceptere, da det ellers vil blive vanskeligt for dig at klare dig. Det er derfor særdeles vigtigt, at du danner dig et overblik over, hvor meget du cirka vil tjene i gennemsnit pr. måned. På den måde kan du sørge for, at du udbetaler nogenlunde det samme til dig selv hver måned.

Ofte vil man opleve, at det ikke er et problem at have lidt lavere indtægt, end før man blev selvstændig. Det bliver først problematisk, hvis indtægten bliver enormt svingene, hvilket kan sponsorere et stort overforbrug i visse måneder.

Kategorier: Artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *