Flere danskere end nogensinde før både handler på nettet samt vælger at starte egen webshop. Denne udvikling betyder samtidig, at det stadig bliver sværere og sværere at komme til at lægge højt i Googles søgeresultater. Så hvis du selv går med drømme om at starte din egen webshop i det kommende år, kommer der her en kort guide med tre tips, du kan bruge i dit arbejde med SEO i 2017.

1: Sørg for at have en overskuelig hjemmeside

Det første og måske det vigtigste at have styr på, når man vil lave en hjemmeside eller en webshop i det kommende år, er at sørge fora at den er overskuelig. Dette kan man gøre på flere måder, men hvis man er en webshop, bør man som udgangspunkt sørge for at have en menu i toppen af skærmen. Derudover er det vigtigt, at man fokuserer på at kategorisere sine produkter så godt som muligt. Hvis man sælger tøj bør man derfor som eksempel have en kategori der hedder Tøj til Mænd, en der hedder Tøj til Kvinder og en der hedder Accessoires til mænd, og en der hedder Accessoires til Kvinder.

Nogle webshops vælger dog at fokusere på hvilke brands de sælger. Dette er dog en dårlig strategi da for eksempel et brand som Moss Copenhagen sælger alt både fra tøj til neglelak og sko. Hvis man kun fokuserer på hvilke brands man sælger, vil man kumme komme til at tiltrække trafik fra folk der ikke leder efter Moss Copenhagen neglelak, men i stedet er par bukser eller trøjer. Det kan dog være en god ide at operette et menupunkt, der bare heder ’brands’ hvor man lister alle de brands, som man sælger af et givent produkt.

Et anden sted du kan finde inspiration til, hvordan du kan gøre din side overskuelig er hos affiliate sider. Hvis du vil se et eksempel på en god og overskuelig side, kan du finde det her.

2: Sørg for både at have tekst, videoer og billeder på din side

En anden ting som stadig bliver vigtigere og vigtigere for både hjemmesider og webshops er at der er noget godt indhold på siden. Google sætter stor pris på godt indhold, og derfor bør man altid sørge for at have masser af dybdegående indhold på sin side. Hvis man er en webshop kan dette være vare-, produkt- og kategoribeskrivelser. Derudover er det også en god ide at supplere sine tekster med videoer da de fleste brugere foretrækker at se videoer og dermed kan man få en højere sessions varighed per besøgende og det er noget som kan gavne dine placeringer i søgeresultaterne.

Hvis man har en webshop kan det godt være man tænker at det kan tage overhånd med produktbeskrivelserne og det kan det også, men her kan man eventuelt overveje at oprette en blog på siden, så man hele tiden kan producere nyt og relevant indhold til sin side.

3: Bind din hjemmeside sammen med masser af interne links

En tredje og sidste ting som man bør starte med hvis man lige har startet en hjemmeside er at lave en masse interne links på sin side. Dette r vigtigt at flere grunde men først og fremmest fordi, at det hjælper dine brugere med at finde rundt på din side. Dette giver både en bedre brugeroplevelse og kan resultere i at dine brugere lægger flere varer i indkøbskurven. Derudover så hjælper interne links Google med at forstå hvordan forskellige sider relaterer til hinanden og dermed hjælper man Google med hurtigt at indeksere ens side.

Kategorier: Uncategorized

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *