Overvejer du at stoppe livet som lønmodtager og blive din egen chef og tage springet som freelancer? Her får du nogle tips, til hvad du skal overveje, inden du bliver freelancer. Da der er mange fordele ved at være freelance med fleksibiliteten og kontorfælledskabet. Der er dog også nogle ulemper, man lige skal overveje såsom at man ikke får fast løn, og der kan gå lange perioder uden nogle jobs. Alle jobs er også optil dig at finde som freelancer.

Læs mere og fordelene og ulemperne ved at gå fra at være lønmodtager til at være freelancer.  

Fordele ved at være freelance

Der er mange fordele ved at være freelancer, en af dem er den store frihed, man får. Når man er lønmodtager og har fast arbejde, så møder man typisk fra kl. 8 til 16 eller fra 9 til 17. På arbejdspladsen møder man fra mandag til fredag, og så holder man fri i weekend. Som freelance har man mulighed for, at møde når man vil, om det er i et kontorfælledskab med andre eller hjemme ved spisebordet. Der kan du arbejde, når du vil, og hvor du vil, så du kan i realiteten bo i Thailand, og lave alt dit freelance arbejde fra en strand der. Dog arbejder du som freelance med opgaver for forskellige virksomheder, og der er stadig deadlines og rammer for opgaverne, dog kan du selv vælge, hvor og hvornår du vil lyse opgaven bare den bliver løst.    

Kontorfællesskab

Mange freelancere vælger en kontorplads i et kontorfællesskab til. Et kontorfælledskab er stor mængde af kontorer som er samlet et sted, hvor man har muligheden for at leje en plads. Freelanceren kan her sparre med andre mennesker måske nogle fra samme branche, og få ideer til opgaverne eller få nye opgaver fra de firmaer, der også sidder i kontorfællesskabet. I et kontorfælleskab kan man være social med dem, som også har et kontor i kontorfællesskabet, det kan være morgenmad en gang i mellem, eller det kan være en fredags øl hist og her. Det kan føre til venner, som man klinger godt med, for dem i kontorfælledskabet er de nærmeste kollegaer, man har som freelancer. Det er en god idé at tjekke faciliteterne ud i et kontorfællesskab først. Da man kan opleve at der er skimmelsvamp i nogle gamle bygninger. Der er det vigtigt at få nogle professionelle til fjernelse af skimmelsvamp.

Fordelen ved at være freelanceren, er at man både kan have en kontorplads med ”kollegaer”, men også være sin egen chef i forhold til hvor og hvornår man vil arbejde.

Ulemperne ved at være freelancer

Ulemperne ved at være freelance er, at du ikke får en fast løn, dog får du løn efter opgaver. Det vil sige, at hvis du har mange opgaver, så får du meget i løn, og når du ikke får så mange opgaver, så får du ikke så meget i løn. Det vil også sige, at det er dig, som skal ud og jagte opgaver hos virksomheder. Ved at være sin egen chef som freelancer, får man hele andelen af beløbet for den givende opgaver. Hvis man arbejde i en virksomhed, så er det virksomheden, som får beløbet for den givende opgave, og du får din løn.

Tak for at du læste med. Jeg håber du fik et overblik over, hvordan det er at være freelancer.

Kategorier: Artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *