Du læser formentlig med her, fordi du har overvejet at starte en karriere som freelancer. Du har måske også allerede et par gode kontakter, som kan hjælpe dig i gang og du har investeret i et par lækre hjemmesutter, som helt sikker ser brandgodt ud sammen med din pyjamas, når du bare skal arbejde fra sofaen resten af livet… Forkert!

Rigtig mange, der vælger at satse på en karriere som freelancere, tror at arbejdet kommer til dem. Sandheden er desværre, at der er kamp om kundernes gunst, så du skal virkelig forberede dig godt, inden du siger dit 8-17 job op, for at satse på freelancerlivet.

Hvis du vil have den bedste start på din nye karriere, så kan du med fordel læse med her, hvor du får 4 gode tips til at komme rigtig godt i gang med din freelancerkarriere.

1.      Undersøg markedet, før du tager satsningen

Mange freelancere vælger denne vej, fordi de drømmer om at få lov til at arbejde med præcis det de gerne vil arbejde med – så slipper de for at en chef dikterer, hvad de skal lave. Denne frihed er selvfølgelig også værd at stræbe efter, men det er desværre sjældent den bedste vej til succes.

Det alle succesfulde virksomheder har til fælles, at de skaber værdi for deres kunder. De fokuserer ikke på at leve deres egne drømme, men på at opfylde kundernes behov.

Derfor skal du undersøge – i dybden – om der er en reel efterspørgsel på det du gerne vil arbejde med. Hvis der ikke er nogen, der skal bruge dine evner som freelancer, kan du meget hurtigt ende med at være tvunget til at tage et arbejde ved siden af. Så ryger hele idéen lidt.

2.      Hav et sikkerhedsnet

I forlængelse af ovenstående, kan det være en god idé at gardere sig mod uforudsete udfordringer. Når du vælger at blive freelancer, er det tit forbundet med, i hvert fald til en begyndelse, en lavere indkomst.

Du siger dit job op, og der er måske nogle udgifter til at komme i gang. Det koster penge og det er det sidste man har lyst til at bekymre sig om, hvis du bare gerne vil kunne koncentrere dig om at få gang i forretningen. Men det er desværre, for mange, en nødvendighed at have en opsparing eller andet, inden de går all-in på freelancerlivet.

3.      Lav en plan

Hvis du nu, på baggrund af ovenstående, har fundet ud af at du mangler lidt knaster til at kunne koncentrere dig helt og holdent på din nye karriere, kan du passende bruge din sidste tid i dit faste arbejde på at lægge en plan for fremtiden.

Brug tiden på at kontakte de rigtige mennesker, som du måske kan bruge som ressourcer i din fremtidige freelancekarriere. Lav et udkast til en forretningsplan med mål for din virksomhed og regn på dine startomkostninger, så du ved, hvor mange penge du skal bruge for at komme i gang.

4.      Udbud og efterspørgsel

Et sidste tip til dig, der gerne vil være freelancer, handler om at finde dit rigtige marked. Her skal du undersøge udbud og efterspørgsel. Det nytter f.eks. ikke noget at gå ind på et marked med stor konkurrence fra store konkurrenter.

I Danmark er der f.eks. meget stor efterspørgsel på håndværkere for tiden. Hvis du nu gerne vil være freelancer for at være din egen chef, kan det være at branchen du arbejder i, er underordnet, så kan det være en god vej at gå. Med Festool værktøj er du også sikker på at du kan påtage dig opgaver, store som små, og være sikker på at du udfører et rigtig godt stykke arbejde, hver gang!

Lige meget hvilken branche du vælger at gå ind i, er du med disse 4 råd, meget bedre stillet, når du skal have succes som freelancer. Så se at komme i gang med at udleve din drøm.

Kategorier: Uncategorized

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *