Er du freelancer og vil du gerne have en bolig, hvor du også kan have din virksomhed. Måske vil det være meget rart at kunne have et lille kontor, hvor du kan sidde og arbejde og hvor du kan lukke af igen så du kan holde dit privatliv fra dit arbejdsliv.  Men hvad skal du lige tænke over inden at du går ud og skal finde bolig til både erhverv og til privat.

Gå på jagt efter et ekstra værelse

Når du skal ud og finde bolig er det en god ide at tænke over hvad det er du skal bruge den til, er du freelancer kan det være en god ide at finde et sted hvor du kan have et ekstra værelse, som du kan bruge som kontor til din virksomhed. Det gode ved at have et ekstra værelse som du bruger til kontor, er at du har mulighed for at adskille dit arbejdsliv fra dit privatliv. Hvis du har familie, kan du lave nogle regler om at du ikke skal forstyrres når du er inde på dit kontor, for så er du på arbejde.

Du kan også lave en regel for dig selv om at du er på kontoret fra kl. 9-17 og i det tidsrum skal du arbejde, og ikke skal begynde at lave nogle af de huslige pligter. Men ved at sætte nogle regler for dig selv, gør at du kan adskille dit privatliv fra familielivet og det er vigtigt at der skal være plads til begge dele.

Når du går ud og skal lede efter en bolig er det, udover at skulle have det ekstra værelse, også en god ide at finde en placering, som kan være nem at finde og komme frem til for dine kunder, hvis du har tænkt dig at have kundemøder i dit hjem. Hvis du skal have kundemøder ude kan det også være en god ide at bo i nærheden af offentlig transport, så du kan bruge det til at komme frem og tilbage, på den måde kan du spare penge på at have en bil og du kan bruge tiden i toget til at forberede kundemødet.

Få en boligadvokat til at hjælpe

Har du fundet en bolig der lever op til dine krav eller er du i gang med at finde drømmeboligen, er det en rigtig god ide at alliere sig med en boligadvokat, da de kan hjælpe dig med alt fra rådgivning af hvilken type bolig du har brug for når du skal kombinere erhverv med privat, men de kan også hjælpe dig med købet og alle reglerne der er som der skal være styr på under et køb, de kan give gode råd til hvad du skal gøre i forskellige situationer og i en boligadvokat har du også en der er på din side, da en sælger gerne har en ejendomsmægler til at hjælpe sig, for at i kan få den bedste aftale i hus, og du vil selvfølgelig gerne have at aftalen er mere til din fordel end til sælgers.

Skal du finde en bolig i København kan du bruge Hviid Advokater, der har flere års erfaring med at hjælpe med boligkøb og ved derfor hvad der skal til for at det hele kommer til at forløbe bedst muligt. Har du brug for en boligadvokat i København, er Hviid Advokater en rigtig god mulighed, læs mere om dem her.    

Hvad siger reglerne til at have erhverv i privat bolig?

Når du køber en bolig som du også skal bruge til erhverv, er der nogle regler som du skal huske. F.eks. kan du når du bruger din bolig som virksomhed, slippe for at betale ejendomsværdi skat, det kommer dog an på hvor meget af din virksomhed der bliver brugt til erhverv, er det under 25% af boligen der bliver brugt, så bliver ejendomsværdiskatten sat ned med den procentdel som du bruger til erhverv.

Kategorier: Uncategorized

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *