Vi ved godt, at mange danskere siger, at de betaler deres topskat med glæde, men derfor er det alligevel de fleste, som gerne vil betale så lidt i skat, som de må. Som freelancer risikerer du at ødelægge din virksomhed, hvis du betaler alle dine penge i topskat.

Det vigtigste er, at du ikke bryder loven, for det er ikke det, som det her handler om. Som freelancer svinger din indtægt utrolig meget fra år til år, og her har du ikke råd til, at du det ene år betaler topskat, hvorefter du det næste ikke tjener nogle penge. Her er der en række smarte ting, som du kan vælge at gøre.

 

Opret en virksomhed

Noget af det bedste som du kan gøre, hvis du kommer tæt på topskat er, at du kan oprette en virksomhed. Hvis du et år kommer op til topskatten, så bør du også have råd til at oprette et ApS.

Et ApS gør, at din virksomhed pludselig er sin egen enhed. Når du har en enkeltmandsvirksomhed, er virksomhed sådan set dig personligt. Det gør, at hvis du tjener en masse penge, så skal du betale topskat. Med et ApS får du en løn af din virksomhed, og så betaler virksomheden kun selskabsskat. På den måde kan du bruge dine penge til at udvikle din virksomhed og dermed tjene endnu flere penge.

Hvis det er noget, som du allerede vil have styr på, inden du tjener penge, så kan du overveje at stifte et IVS, da det kun kræver en ekstrem lille investering. Her er der en række krav for, at du skal spare op til at oprette et ApS, så hvis du vil have 100 pct. frihed med din økonomi, så kan det være en fin idé at starte med en enkeltmandsvirksomhed og først få et ApS, når du har økonomi til det.

Hvis  du vil have flere gode råd til, hvordan du kan undgå topskat, så finder du mere på denne side.

 

Brug en revisor

Et af de bedste råd hvis du vil undgå topskat er, at du kontakter en skatteadvokat eller en revisor. De kender alle reglerne, og de kan forklare dig, hvad du skal gøre for at stå bedst muligt.

En revisor er dyr, så hvis du er en helt ny freelancer, så bør det ikke være noget, som du bekymrer dig for meget om. Det er dog en god idé hurtigt at få tilknyttet en revisor, som kan stå for dit regnskab, så du kan bruge tid på sjovere ting.

Hvis du har en revisor til at stå for din bogføring, så vil revisoren helt sikkert også fortælle dig, hvornår du bør gå over til en anden virksomhedsstruktur.

 

Kategorier: Artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *