De fleste online freelance opgaver foregår mellem 2 personer der ikke kender hinanden på forhånd. Problemet ligger i at arbejdsgiveren gerne vil være sikker på at få et godt stykke arbejde, og freelanceren gerne vil være sikker på at få sine penge.

Der findes i dag online platforme, der sikre begge parter, men der er stadig mulighed for at folk bliver uenige. Vi vil i denne artikel forklare hvordan du som freelancer undgår problemer.

Platformen du skal bruge til at arbejde på

Den største online portal for freelance arbejde hedder Upwork. Platformen indeholder arbejdsgiver der skal have lavet arbejde indenfor en masse forskellige områder, og som leder efter en dygtig freelancer, som dig.

Platformen er lavet sådan at den på bedst mulig vis sikre både dig som freelancer og arbejdsgiveren. Måden det bliver gjort på, er at du kan se de opgaver hver person har lavet tidligere og pengeprocessen bliver sikret.

 

 Samtalen forud for arbejdet

Det første du skal gøre før du siger ja til opgaven er at have en videosamtale med arbejdsgiveren

Videochatten skaber mulighed for at i bedre kan lære hinanden at kende inden i starter arbejdet.

Det er samtidigt vigtigt at i får situationsafstemt inden i starter arbejdet, så i begge er enige om, hvad der skal laves og hvordan kvaliteten skal være.

Når i har snakket alt igennem skal du få arbejdsgiveren til at skrive alt ned i en kontrakt, som du kan acceptere. Kontrakten er yderst vigtig i tilfælde af en uenighed senere i processen.

 

Opfølgning mens du laver arbejdet

Hvis der er tale om en større arbejdsopgave, kan du dele den op i flere steps. Fordelen ved at delen arbejdet op i flere steps, er at du løbende kan få feedback fra arbejdsgiveren.

En løbende dialog gør at eventuel konflikthåndtering mellem dig og arbejdsgiveren går langt mere gnidningsfrit.

Hvis du har en opgave du synes giver mening at dele op i flere steps, kan i også dele betalingerne op i flere steps, så du sikre at blive betalt.

 

Afslutning på arbejdet og betaling

Inden du sender dit arbejde skal du sikre dig at det opfylder kravene fra kontrakten i lavede i starten. Hvis ikke du opfylder kravene er du ikke berettiget til den aftalte betaling.

Inden du kan få dine penge, skal arbejdsgiveren sikre sig at arbejdet er godt nok. De fleste arbejdsgivere plejer at være fair når de skal vurdere arbejdet.

Skulle det ske at arbejdsgiveren ikke acceptere dit gode arbejde, skal du være klar til at kunne argumentere ud fra kontrakten om hvorfor det opfylder kravene. Hvis ikke du er god til at løse konflikter, så er det en god ide at du tager et kursus i konflikthåndtering.

Når alting stemmer over ens til sidst kan i afslutte arbejdet for denne gang og måske arbejde sammen for fremtiden.

 

Categories: Artikler

0 thoughts on “Sådan undgår du at stå uden betaling for dit arbejde”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts

Artikler

Sådan får din virksomhed succes på Instagram

Ligesom Facebook, er Instagram et yderst fordelagtigt værktøj, hvis du vil markedsføre dit produkt og samtidig nå ud til en bred målgruppe. Instagram har nemlig mere en 800 millioner aktive brugere anno 2017, og markedsføre Read more…

Artikler

5 ting du skal bruge som freelancer

Hvis du gerne vil have frihed og mulighed for at tjene mange penge, så er en freelance karriere for dig. Der er dog mange, som synes at det virker svært at komme i gang.

Artikler

Sådan starter du let din egen blog

Efterhånden er der kommet flere og flere bloggere til – og stadig er der mange, der ønsker at komme i gang. Men det behøver slet ikke være så svært at starte op – jovist skal Read more…