Som freelancer har du ikke et fast kontor i en virksomhed. Du har friere tøjler, og du bestemmer selv, hvor og hvornår du vil arbejde. Du skal selv finde ud af, hvor dit kontor skal være henne, og du kan vælge mellem at arbejde hjemme i privaten eller leje et lokale ude i byen.

Vi giver dig i denne artikel fordelene ved hver mulighed, så du kan finde den løsning, der passer bedst til dig.

Klar overgang mellem arbejde og fritid

Det at have et kontor ude i byen kan virke motiverende for nogle mennesker. At have sat sig for, hvilke dage og hvad klokkeslæt du skal arbejde, skaber både frihed og disciplinering.

Når du har fri, har du fri, og overgangen mellem arbejde og fritid bliver meget mere klar. Dette er en klar fordel, og i dagens samfund, hvor flere og flere får stress og stressrelaterede sygdomme, er det en måde, du kan passe på dig selv. Du kan på denne side finde et kontor, som du kan leje ude i byen. En rigtig stor fordel, der følger med ved at vælge et kontor ude i byen, er, at du vil have en iver for at færdiggøre dit arbejde og komme hjem. Hermed ikke sagt at du vil blive upræcis, da dit arbejde vil blive ligeså godt, som hvis du arbejdede hjemmefra. Forskellen ligger i, at du bliver effektiviseret og ikke er villig til at bruge ligeså mange timer på det samme stykke arbejde, når du sidder på et kontor ude i byen.

Har du selvdisciplinering?

Vælger du at have kontor hjemme i privaten, slipper du for at bruge tid og penge på transport. Dog skal du besidde en vis portion selvdisciplinering, da du ellers hurtigt kan komme til at udskyde dit arbejde. Grænserne mellem arbejdsliv og privatliv bliver visket ud, når du vælger at få kontor hjemme i privaten.

Er du god til at holde mange pauser gennem arbejdsdagen, kan du altså hurtigt komme til at sidde på kontoret hele dagen – og aftenen inkluderet. Det er uholdbart i længden, og har du familie, vil det også gå ud over dem. Har du en familie eller en kæreste derhjemme, bør du også fastsætte grænser over for dem, så de ved, at der er forskel på, om du sidder på kontoret eller i stuen. Er de ikke helt med på, at du rent faktisk arbejder, selvom du er hjemme, vil de forstyrre dig, og det vil udsætte dit arbejde. Du kan også nemt komme til at arbejde lidt hele tiden, netop fordi dit kontor er lige ved hånden.

Mulighed for fradrag

Når du arbejder hjemme fra privaten, kan du få skattefradrag til arbejdskontor, telefon og computer. Dog er det vanskeligt at få fradraget, da der er mange krav fra SKAT. Det er kun i ganske særlige tilfælde, at der gives fradrag. Dette skyldes, at udgifterne til arbejdslokalet bliver betragtet som en privat udgift, som ikke er nødvendig for at sikre en indkomst. Når SKAT skal vurdere, om der kan gives fradrag, bliver der lagt stor vægt på indretningen og omfanget. Omfanget relaterer sig til, hvor ofte og hvor meget værelset vil blive brugt til at arbejde i. Dette er et økonomisk aspekt, du bør have med i dine overvejelser, når du skal vælge, om du vil have kontor ude eller hjemme, og ellers ligger beslutningen i din granskning af, hvilken type person du er, og hvor du vil arbejde mest effektivt.

Kategorier: Uncategorized

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *