De sidste otte år er antallet af køb på internettet steget. Det er steget gradvist i takt med, at folk er blevet mere trygge ved at handle på internettet, mange finder det tidsbesparende og nemmere at sammenligne priser og så kan man gøre det på alle tider af døgnet. Antallet af virksomheder, som har åbnet op for online køb og webshops er også steget eksponentielt i løbet af årene. Dette er en af årsagerne til, at der i dag er rekrutteringsproblemer indenfor online marketing.

En udfordring på markedet

E-handlen i Danmark har haft en tocifret vækstrate siden 2008 og tendensen ser ud til at fortsætte fremover. Derfor kan det også forventes, at efterspørgslen efter digital markedsføring fortsat vil stige.

I Danmark har vi ikke en reel uddannelse indenfor digital markedsføring. Nogle uddannelsesinstitutioner tilbyder valgfag indenfor området, men der findes endnu ikke en hel linje, der fokuserer på marketing og digital markedsføring. Manglen på uddannelsesmuligheder kan måske argumenteres med, at online marketing stadig er et nyt felt – og, at det er under konstant udvikling med nye tiltag og muligheder for ofte til, at der kan laves en pensumliste. Derfor er der mangel på online marketing-folk og derfor er mange af dem, som arbejder indenfor området, selvlærte.

Muligheder for dig

Hvad der kan være en udfordring for en marketingdirektør, kan være en mulighed for dig. Grundet efterspørgslen på digitale hænder og manglen på kompetent viden om online marketing, er der gode muligheder for at få arbejde indenfor online marketing.

Hvis du kender noget til – eller har arbejdet med – søgemaskineoptimering, online annoncering, sociale medier, online analyseprogrammer og lignende vil du være langt foran mange andre i køen. Hvis ikke online marketing er din stærke side; kan det blive det. Der findes blandt andet et 6 ugers kursus, som findes her, hvor du vil lære om online marketing. Kurset indeholder blandt andet ovenstående eksempler samt E-mail markedsføring, Content Marketing og konverteringsoptimering.
Hvis du er ledig og har en interesse for den digitale markedsføring, har du endda mulighed for at deltage på kurset gratis.

Gode fremtidsudsigter

Det forventes, at behovet for digital markedsføring i fremtiden vil stige samtidig med, at den traditionelle markedsføring vil spille en mindre rolle. Og eftersom online markedsføring ændrer sig hurtigt og løbende, vil erfaring meget hurtigt blive meget værdifuldt. Bare ét års erfaring med digital markedsføring kan betyde mere end 5 års erfaring med traditionel markedsføring, i det, at det er den vej tendensen går.

Der er derfor gode fremtidsudsigter i møde med hensyn til muligheder for job og løn, hvis du er skarp indenfor digital markedsføring og forstår at holde dig up to date med det nyeste tendenser og tiltag.

Categories: Uddannelse

0 thoughts on “Mangel på digitale hænder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts

Uddannelse

Ledig? Uddan dig og bliv konsulent

Jobsøgning er en udmattende proces. Det kan tage lang tid og i den mellemliggende periode er du næsten ikke en del af samfundet. Derfor vælger nogle ledige selv at stoppe jobsøgningsprocessen og tiden på dagpenge Read more…

Uddannelse

Bliv konsulent inden for online markedsføring

Der er 2 grunde til, at online markedsføring er en spændende ydelse at tilbyde og sælge – udover, naturligvis, at der er et spændende felt at arbejde i, hvor udviklingen går rigtigt stærkt. Den ene Read more…