Der er ingen tvivl om, at det kræver en god portion selvdisciplin at være freelancer, for det er kun en selv, der bestemmer hvor meget arbejder man vil lave. Det er naturligvis en livsstil med en masse personlig frihed, så det præsenterer naturligvis en for en masse muligheder men også udfordringer.

Der er dog en række ting, som man kan gøre for at give sig selv de bedste forudsætninger. Vi har samlet et par at de vigtigste herunder.

Lav personlige tidsplaner

Når man accepterer en opgave for en klient, så er det vigtigt at man overholder den aftalte deadline. Det er som altid nemmere sagt end gjort, for når man sidder hjemme, så er der altid en masse andre ting der trække ri en. Men hvis man sørger for at lave en tidsplan, hvor man ved hvad man skal lave og hvornår, så vil man kunne hjælpe sig selv rigtigt godt på vej.

 

Indret et hjemmekontor

Det virker måske fristende at slæbe sin laptop med ind i sofaen eller i senge, når man skal arbejde, men der er simpelthen ikke noget der er værre for produktiviteten. Seng og sofa er noget man forbinder med fritid og hygge, så de skal ikke blandes ind i arbejdslivet.

I stedet bør man så vidt det er muligt indrette et kontor derhjemme, som udelukkende er til arbejde. Det vil hjælpe en til at komme i det rette mindset, for når man går ind på kontoret, så er man på arbejde.

 

Hav plads til fejltrin

Der kan komme dage hvor man simpelthen ikke magter noget, eller hvor man er blevet syg. Det skal der også være plads til. Når man arbejder som freelancer og aftaler deadlines med sine kunder, så sørg for at der er plads i tidsplanen til, at der kan ske uforudsete ting. En kunde vil heller have en deadline der ligger en dag senere, hvis de så kan regne med det, end at du ringer dagen før deadline og siger at du bliver forsinket.

Categories: Artikler

0 thoughts on “Har du selvdisciplinen til at være freelancer?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Related Posts

Artikler

Få mere stabil økonomi som freelancer

Der er mange, som går med en drøm i maven om at blive freelancer, men vejen dertil er ikke nem. Det er især bekymringer om økonomien, som holder folk tilbage, og det kan der være Read more…

Artikler

Hvordan kommer du i gang som freelancer?

At være freelancer er ikke så meget et arbejde, som det er en livsstil. Man har en personlig frihed, der ikke findes magen til i andre stillinger. Det kræver naturligvis en del selvkontrol, for der Read more…

Artikler

Problemer med SKAT – Få hjælp!

Som selvstændig kan det være dræbende for din virksomhed og energi, hvis du pludselig får en skattesag på nakken. For selvom du kan ende med at vinde sagen over SKAT, så kommer du til at Read more…